L'Energia primer !!! (per Junts pel SÍ)

Organització governamental per a la Transició Energètica.     Baixar el PDF

Autor: Josep Centelles i Portella

Paraules clau: Transició energètica, energia, política energètica, Catalunya, organització político-administrativa.

Data original:   Octubre 2016             Data d’actualizació:

Idioma originalcatalà                       També traduit a:

Observacions

SumariReflexions sobre la necessitat de canvis organitzatius a nivell governamental per a promoure la Transició Energètica a Catalunya.

Accés a l'article en PDF

Arran de la publicació per l’editorial OCTAEDRO del meu llibre “Cap al 100% Renovable; Reflexions sobre la Transició Energètica a Catalunya i la seva governança” (2015) se’m va suggerir que presentés idees per un programa polític d’impuls a la Transició Energètica a Catalunya.     Ara hi afegeixo unes reflexions sobre la necessitat de canvis organitzatius a nivell polític i governamental.

NOTA: espero que la lectura dels meus textos es desprengui l’idea clara de que al segle XXI no té cap mena de sentit que “energia” s’inclogui dins de “medi ambient” o inclús dins de “sostenibilitat”. És evident que la Transició EnergÉTICA (bonic cal·ligrama) és essencialment sostenible, essencialment medi ambiental i essencialment ecològica. En termes de programa polític, opino que mereix un epígraf propi autònom, lligat a economia, empresa i coneixement, amb caràcter d’eix estratègic i transversal.

Cordialment,

Pep.

 

{module Related by category|category_id=10}