pep

Josep Centelles i Portella (1952).

Les meves lectures preferides giren al voltant de l'antropologia i la història. Especialment si estan relacionades amb els llocs on resideixo o amb els que visito temporalment. Val a dir que he residit i treballat en cinc països diferents. Sóc curiós, m'agrada viatjar fent de turista, però sobretot m'agrada viatjar reposat per conèixer una mica la gent del lloc i els seus comportaments. M'encanta entendre l'altre, descobrir el perquè del seu comportament; això no vol dir que el justifiqui o el accepti tal qual. A voltes hi ha comportaments que cal combatre, especialment si afecten negativament la comunitat on visc. Trobo poqueta gràcia en voler "salvar" pobles de països llunyans i no fer res pel propi. Tolero bé certs llibres de política i encara més si són d'economia política.

Tinc el títol acadèmic d'enginyer industrial (1974) i, a més, el de màster en economia urbana i regional per la LSE (London School of Economics and Political Science). Pel que fa a la meva vida professional, n'he dedicat molt bona part a la gestió municipal en temes d'urbanisme i sostenibilitat. M'ha encantat treballar en la formulació d'estratègies de desenvolupament econòmic local, cosa que he pogut fer a Catalunya i també en diversos països llatinoamericans. Al 2006 vaig publicar "El buen gobierno de la ciudad; estrategias urbanas y política relacional" en el que es tracten problemes de governança local al segle XXI. De 2005 a 2010 vaig ser membre del Consell Econòmic i Social de la ciutat de Barcelona nomenat per l'Alcalde com a expert independent. Com a consultor m'he sentit especialment a gust col·laborant amb l'Associació Internacional de Ciutats Educadores. En els últims anys he estat el perito principal del projecte Diálogos Setoriais d'intercanvi entre Brasil i la Unió Europea.

Aquesta web és senzillament la col·lecció ordenada d'articles, assajos i llibres escrits per mi. També hi incloc un apartat de recomanacions, és a dir, lectures amb les quals em sento identificat i que m'agrada divulgar.